th-menu search
Bilde: Seminar: Mental helse i Afghanistan - kvinner

Seminar: Mental helse i Afghanistan - kvinner

Afghanistankomiteen har invitert den kliniske psykologen Frozan Esmati til Norge. Onsdag 25. september kan du høre henne fortelle om mental helse i Afghanistan, med fokus på kvinner.

Aktuelt/ tirsdag 17. september 2013

Tid: Onsdag 25. september kl 15.30-17.30
Sted: Solidaritetshuset, Fredensborgveien 6
Påmelding: Send epost til info@afghanistan.no

Seminaret vil foregå på engelsk. 

Psykolog Frozan Esmati samtaler med psykolog Anne Hertzberg

Mental helse er et felt som sjelden får oppmerksomhet i debatten knyttet til utvikling og bistand i Afghanistan. Dette til tross for at symptomer som angst og depresjoner er svært utbredt. Over 30 års krig og konflikt har satt spor i Afghanistan, i befolkningen og spesielt i afghanske kvinner. I samtale med Anne Hertzberg vil Frozan Esmati gjøre rede for årsaksforhold, tilstanden for kvinners mentale helse og tilgjengelige helsetilbud. Hun vil også legge vekt på hvilke utfordringer en har i arbeidet med å bygge opp et velfungerende psykisk helsevern i Afghanistan.

Om Frozan Esmati

Frozan EsmatiFrozan Esmati er afghansk klinisk psykolog som for tiden jobber for FN. Hennes arbeidsfelt der er rådgivning innen stressmestring. Hun har sin utdanning fra Malaysia, med en master i klinisk psykologi. Hun tok også en annen mastergrad der hun skrev om kvinners mentale helse i et post-krigs Afghanistan. Hun har flere års arbeidserfaring fra Afghanistan. Hun har jobbet for Det afghanske helsedepartementet, og den tyske bistandsorganisasjonen GIZ. Her jobbet hun med skolebarn, med spesielt fokus på barn som har opplevd traumatiske hendelser.  


Om Anne Hertzberg

Anne HertzbergAnne Hertzberg er styreleder i Afghanistankomiteen. Hun bakgrunn som fysioterapeut og psykolog, og har arbeidet med bistand og prosjektutvikling innen helse og rehabilitering, utdanning og sosial sektor siden 1995. Hun har bred utenlandserfaring og har arbeidet i Øst- og Sørlige Afrika og Øst- og Sentral-Asia. Hun var to år i Eritrea, og har vært ut og inn i Afghanistan siden 2002. Der arbeidet hun for Svenske Afghanistankomiteen og det afghanske Helsedepartementet. Anne Hertzberg er også leder av Afghanistankomiteens kvinneutvalg.

 

Velkommen!

 

Afghanistankomiteen
Adresse:
work Kolstadgata 1, 0652  OsloNorway

Donasjoner kan gis til kontonummer 7877. 06. 53737 • Sist oppdatert 20.01.19
Publiseringsløsning av Noop Design og illustrasjon av Ingrid Apollon Støttet av Norad