th-menu search
Bilde: Mohammad Ali 
Foto: Mustafa Sarvary

Mohammad Ali

Mohammad Ali er en fattig Ghazni-boer. Han klarer ikke lenger å leve av landbruk og er avhengig av dagsarbeid for å brødfø familien, men arbeidsmarkedet er vanskelig. Afghanistankomiteen har truffet Mohammad Ali i Ghazni, hvor vi jobber bl.a. med landsbygdutvikling.

Tema/ torsdag 13. mars 2014

Mitt navn er Mohammad Ali, jeg er 45 år og bor i Malistan distriktet i Ghazni provinsen. Jeg er opprinnelig bonde, men fordi jeg ikke eier nok land og på grunn av tørke gjør jeg hovedsakelig dagsarbeid andre steder. Det betyr at jeg må jobbe mer for å brødfø min familie. Vi er ni personer i vår familie og vår økonomiske situasjon preges av min lave inntekt. Selv om jeg  er landsbyboer og ikke har særlig utdannelse forsøker jeg alltid å følge nyhetene på radioen.

Mitt eneste ønske fra den nye regjeringen er at den gjør mer for folks økonomi og sikkerhet. Vi har blitt truet mange ganger av Taliban når vi skal inn til Ghazni, og vi har lidd mye pga. vannmangel og  ikke-eksisterende vanningskanaler. Den nye regjeringen bør gjøre mer for distriktene, ikke kun fokusere på Kabul. De burde investere i gruvedrift, og etablere fabrikker som gir arbeid til folk. Afghanere flest er fattige og uten arbeid. I landsbyene bør regjeringen utbedre landbruket og vanningssystemene. I vår landsby har vi nok vann, men vi mangler vanningskanaler.

Slik jeg ser det har vi to store kandidater i valget, Ashraf Ghani og Abdullah Abdullah. Etter min mening vil en av disse to vinne valget. Jeg har ingen personlige preferanser fordi deres planer for fremtiden er ukjente for meg. Alt jeg vet er at en av de blir presidenten, og jeg kan kun håpe at den som vinner tjener folket. Å innføre sikkerhet og forbedre økonomien til fattige folk bør være hans hovedprioritet.

Jeg er ikke fornøyd med president Karzai. I løpet av hans periode gjorde han ingenting for vår landsby og de siste 12 årene har ikke skapt fremgang. Den økonomiske sitasjonen til de fleste familiene i vår landsby er ikke god. Det er for eksempel vanlig bland familiene i landsbyen å sende sine unge gutter til Pakistan og Iran for arbeide og sende penger hjem. Regjeringen har ikke gjort noe for bygda i Afghanistan.

Afghanistankomiteen
Adresse:
work Kolstadgata 1, 0652  OsloNorway

Donasjoner kan gis til kontonummer 7877. 06. 53737 • Sist oppdatert 26.03.19
Publiseringsløsning av Noop Design og illustrasjon av Ingrid Apollon Støttet av Norad