th-menu search
Bilde: Mohammad Dawood Sultanzoy

Mohammad Dawood Sultanzoy

Dawood Sultanzoy er tidligere pilot og kaptein for Afghanistan National Airlines. Under konflikten på 1980- og 90-tallet bodde han i utlandet og tok ikke aktiv del i afghansk politikk. Han kom tilbake til Afghanistan etter Talibans fall og ble i 2005 valgt til å representere Ghazni-provinsen i underhuset. Han har også hatt et politisk program på afghansk fjernsyn.

Aktuelt/ onsdag 19. mars 2014

Under parliamentsvalget i 2005 fikk Sultanzoy tredje flest antall stemmer i Ghazni-provinsen, takket være en aktiv mobilisering av velgere, hvor han selv reiste ut til distriktene. Det sies at han lykkes å vinne kvinnelige velgeres støtte, men dette er vanskelig å bekrefte.

I 2010 stilte han til gjenvalg i parlamentsvalget, men fikk ikke tilstrekkelig antall stemmer. Da startet han et politisk program i sitt eget navn i en av landets private tv-kanaler.

Sultanzoy født i 1952 i Ghazni. Han er pashtuner og snakker flytende pashto, dari og engelsk. Han er gift og har en datter, men både kona og datteren bor i USA.

Visepresidentkandidater:

Hans kandidater til posisjonene som første og andre visepresident er Farid Ahmad Fazli (tajik) og Kazima Mohaqiq (hazara). Ingen av disse to er kjente i afghansk politikk.


 

Afghanistankomiteen
Adresse:
work Kolstadgata 1, 0652  OsloNorway

Donasjoner kan gis til kontonummer 7877. 06. 53737 • Sist oppdatert 26.03.19
Publiseringsløsning av Noop Design og illustrasjon av Ingrid Apollon Støttet av Norad