th-menu search
Bilde: Undervisningsopplegg om Afghanistan for alle skoletrinn 
Foto: nin

Undervisningsopplegg om Afghanistan for alle skoletrinn

Visste du at Afghanistankomiteen har undervisningsopplegg for alle skoletrinn? Under finner du lenker og mer informasjon om alle.

Prosjekt/ torsdag 6. august 2015

Hvis du er lærer, elev eller har barn i skolen kan du ta initiativ til ny læring gjennom våre undervisningsopplegg. Alle er bygget rundt sentrale kompetansemål i lærerplanen. Oppgavesett følger med alle. 

Barne- og ungdomsskole

Afghanistankomiteen tilbyr norske skoleklasser ni undervisningsopplegg. Disse er tilpasset ulike klassetrinn (fra 1. -10.) og dekker sentrale kompetansemål i lærerplanen. Alle oppleggene finner du som nedlastbare vedlegg. De som er på fire sider kan printes ut som hefter. I år har vi utviklet to nye, ett om skog og ett om ras og rasfare. 

Les mer og last ned undervisningsoppleggene her


Videregående skole

I opplegget  "Når alt raser" blir elevene kjent med rasekspert Andrea Taurisano. Gjennom hans reiser til Afghanistan blir elevene presentert for årsaker og konsekvenser av den store skredfaren i Badakhshan, helt nord i Afghanistan. De får også innblikk i hva som skal til for å stoppe den negative utviklingen. Heftet inneholder spennende oppgaver. Relevante kompetansemål gjøres rede for i begynnelsen av heftet.

Rollespill

Du kan også benytte deg av vårt nettbaserte rollespill "Rødt gull i MesAynak". 

"Rødt gull i Mes Aynak" er et spennende rollespill om store penger, historiske skatter, og forholdet mellom bærekraftig utvikling og økonomisk vekst. Rollespillet er utviklet for hovedsakelig videregående skole. Det kan også brukes av 10. trinn på ungdomsskolen, folkehøgskole og alle andre interessert i Afghanistan. Det er tilpasset flere kompetansemål i lærerplanen. 

Les mer og last ned undervisningsopplegg her


Folkehøgskole


Rollespillet "Rødt gull i Mes Aynak kan også benyttes av folkehøgskoler. Klikk på lenken over for mer informasjon.

Afghanistankomiteen ønsker alle en god skolestart og et innholdsrikt skoleår. 

Afghanistankomiteen
Adresse:
work Kolstadgata 1, 0652  OsloNorway

Donasjoner kan gis til kontonummer 7877. 06. 53737 • Sist oppdatert 26.05.19
Publiseringsløsning av Noop Design og illustrasjon av Ingrid Apollon Støttet av Norad