th-menu search
Bilde: Dialogseminar ved Nansen Fredssenter 6.- 8. februar

Dialogseminar ved Nansen Fredssenter 6.- 8. februar

Målet med dette seminaret er å få fram ulike meninger og perspektiver i diskusjoner om Afghanistans framtid og hva som kan gjøres fra Norge. Innspill og ideer tas videre inn i Afghanistan-uka 2015 (23. – 29. mars) der vi vil organisere et Åpent møte i Oslo med politikere om Norges rolle framover; Hva er ditt budskap til politikerne? Gjennom samtale hjelper vi hverandre til å spisse budskap og vi trener og forbereder oss på å påvirke de som har makt og innflytelse.

Aktuelt/ fredag 16. januar 2015

Tid: fredag 6. – søndag 8. februar 2015

Sted: Nansen Fredssenter, Bj. Bjørnsonsgt 2, Lillehammer


Deltakelse: Afghanere bosatt i Norge, andre som jobber med/ er spesielt interessert i Afghanistan.


Opphold: Dette er et helgeseminar med to overnattinger på Lillehammer, og med innkvartering på Nansenskolen. Nansen Fredssenter dekker opphold og reisekostnader ved billigste reisemåte.
Hva koster det? Deltakere betaler en egenandel på 250 kr som betales på konto ved påmelding.


Søknad sendes til norunn@peace.no så snart som mulig og innen mandag 26. januar. Se søknandsskjema til høyre på siden. 


Bakgrunn

2014 ble omtalt som Afghanistans skjebneår med tilbaketrekking av de internasjonale militære styrkene og presidentvalg samme år. Avklaringen som kom med ny president og regjeringsleder ga ny optimisme en stund. Samtidig er det en spent sikkerhetssituasjon og stadige angrep fra militante grupper gjør folk utrygge. Nå er vi ved inngangen av 2015. Afghanistan består, fortsatt uten en regjering på plass, og med usikkerhet på mange områder. Mange er urolige for hva som kommer til å skje framover. Er det noe som kan gjøres for å bidra til mer sikkerhet og stabilitet?


Hvem kommer til Lillehammer ?

En rekke ressurspersoner kommer for å bidra med sine erfaringer; forsker Arne Strand fra Christian Michelsens Institutt (CMI), Liv Kjølseth, Heidi Sofie Kvanvig og Elisabet Eikås fra Afghanistankomiteen. Jordmor Deeva Biabani vil fortelle fra sin siste reise i Afghanistan i november. Vi inviterer spesielt noen av de afghanske tolkene som jobbet for Forsvaret og nylig har kommet til Norge.


Vi ønsker en bredt sammensatt gruppe av deltakere med ulike erfaringer og bakgrunn., og inviterer spesielt de som har vært med på kurs og samlinger som vi har arrangert tidligere.

Afghanistankomiteen
Adresse:
work Kolstadgata 1, 0652  OsloNorway

Donasjoner kan gis til kontonummer 7877. 06. 53737 • Sist oppdatert 20.01.19
Publiseringsløsning av Noop Design og illustrasjon av Ingrid Apollon Støttet av Norad