th-menu search
Bilde: TOLKEN forteller 
Foto: Halvard Hjermundrud

TOLKEN forteller

I den nylig publiserte boken TOLKEN, ført i pennen av Simen Sætre, forteller Qais Wahidi en til nå ukjent historie om hvordan han oppdaget en muldvarp som ga sensitiv informasjon til Taliban i den norske leieren. 16 oktober kl. 19, på Litteraturhuset i Oslo kan du høre Wahidi og Sætre i samtale med Elisabeth Eide, Afghanistan-kjenner, forsker og forfatter.

Aktuelt/ torsdag 28. september 2017

Tid: Mandag 16. oktober 19.00

Sted: Litteraturhuset i Oslo

Qais Wahidi jobbet 7 år som tolk i det norske forsvaret i Afghanistan, og fikk senere beskyttelse i Norge. I den nylig publiserte boken TOLKEN, ført i pennen av Simen Sætre, forteller Qais Wahidi en til nå ukjent historie om hvordan han oppdaget en muldvarp som ga sensitiv informasjon til Taliban i den norske leieren.Vi har hørt mange historier fra norske soldater og journalister i Afghanistan, men afghanske perspektiv har manglet. Hvordan var det for en afghaner å jobbe for de internasjonale styrkene? Hvordan responderte norske soldater på informasjonen de fikk, og hva ble konsekvensene for han som rapporterte? Hvordan tok Norge ansvar for tre ansatte som ble arrestert av CIA ?  

16 oktober kl. 19, på Litteraturhuset i Oslo kan du høre Qais Wahidi og Simen Sætre i samtale med Elisabeth Eide, Afghanistan-kjenner, forsker og forfatter.  Det settes av god tid til spørsmål fra salen. 


Afghanistankomiteen
Adresse:
work Kolstadgata 1, 0652  OsloNorway

Donasjoner kan gis til kontonummer 7877. 06. 53737 • Sist oppdatert 23.09.18
Publiseringsløsning av Noop Design og illustrasjon av Ingrid Apollon Støttet av Norad