th-menu search
Bilde: To filmer om Afghanistan under Film fra Sør

To filmer om Afghanistan under Film fra Sør

I november vises to filmer om Afghanistan under Film fra sør. Filmvisningene er etterfulgt av samtaler der generalsekretær i Afghanistankomiteen, Liv Kjølseth er med. Les mer og kjøp billetter ved å følge link i teksten.

Aktuelt/ søndag 4. november 2018/ Omran Mansoor

I år vises to filmer om Afghanistan under Film fra sør! En sterk og viktig dokumentar om de tragiske konsekvensene av opiumindustrien; "Laila on the bridge" - og den vakre filmen "The breadwinner", som handler om en modig 11-årig jente som kler seg ut som gutt for å redde familien. "Laila on the bridge" følger aktivisten Laila og hennes kamp for å styrke rusmisbrukeres rettigheter i Afghanistan. Visning av filmen den 18.11 etterfølges av en samtale med Laila Haidari og Afghanistankomiteens generalsekretær Liv Kjølseth.
 Les mer om filmen og kjøp billett her!

Den nydelige animerte filmen "The Breadwinner" handler om hvordan modige 11-åringen Parvana må kle seg ut som gutt for å brødfø familien når Taliban tar makten i landet. Filmen skildrer prøvelsene Parvana utsettes for, og hvordan hun møter disse med motstandskraft, alvor, men også med en god porsjon humor. Filmen viser hvordan det brutale Taliban-regimet satte spesielt kvinner og jenters rettigheter under press. Men filmen er også en hyllest til afghansk historiefortelling og mytologi. 
Visning av filmen onsdag 14.11 etterfølges av en samtale mellom aktivist og menneskerettighetsforsvarer Horia Mosadiq, og generalsekretær i Afghanistankomiteen Liv Kjølseth. ​

Afghanistankomiteen
Adresse:
work Kolstadgata 1, 0652  OsloNorway

Donasjoner kan gis til kontonummer 7877. 06. 53737 • Sist oppdatert 19.07.19
Publiseringsløsning av Noop Design og illustrasjon av Ingrid Apollon Støttet av Norad