th-menu search
Bilde: Parween pratet om utdanning hos NRK radio

Parween pratet om utdanning hos NRK radio

Vår utdanningsrådgiver i Afghanistan, Parween Azimi, ble i forbindelse med sitt besøk til Norge intervjuet av Studio 2-P2. Hør hva hun hadde å si om utdanning for barn i Afghanistan (intervjuet starter 35 minutter ut i podcasten).

Aktuelt/ mandag 5. november 2018/ Omran Mansoor

Vår utdanningsrådgiver i Afghanistan, Parween Azimi, ble intervjuet av Studio 2-P2 i NRK. Hør hva hun hadde å si om utdanning for barn i Afghanistan (intervjuet starter 35 minutter ut i podcasten). Link til podcast her. 

Parween fremhever viktigheten av inkluderende utdanning for jenter og gutter i Afghanistan. Ferskeste rapport fra UNICEF viser et halvparten av barn i alderen 7-17 står utenfor skolesystemet i Afghanistan. Utfordringene og grunnene er komplekse og mange, men korrupsjon og fravær på forsvarlige og trygge omgivelser er det som oppgis som hovedårsaker. 
Spesielt for jenter i pubertetsalderen er det ofte store utfordringer knyttet til skolegang, de er ofte den mest utsatte og sårbare gruppen av barn i skolealder i Afghanistan.

Parween forteller om sin skolegang og sine minner fra den tid og litt om dagens situasjon for barn og unge i dag. Hun kommer også med råd og anbefalinger til internasjonale donorer og afghanske myndigheter om hva som bør gjøres for å forbedre situasjonen.

foto: medlemsmøte med Parween og Mustafa, september 2018 i Oslo

Omran Mansoor
organisasjon@afghanistan.no

Afghanistankomiteen
Adresse:
work Kolstadgata 1, 0652  OsloNorway

Donasjoner kan gis til kontonummer 7877. 06. 53737 • Sist oppdatert 26.03.19
Publiseringsløsning av Noop Design og illustrasjon av Ingrid Apollon Støttet av Norad