th-menu search
Bilde: Læring, vennskap og respekt på tvers av landegrenser i 20 år!

Læring, vennskap og respekt på tvers av landegrenser i 20 år!

I år er det 20-års jubileum for vennskapsskolearbeidet som ble startet i 1998 og drevet frem av skoleansatte, elevene og andre frivillige ildsjeler på tvers av landene.

Aktuelt/ fredag 30. november 2018/ Omran Mansoor

Vi i Afghanistankomiteen er opptatt av at elever i Norge og Afghanistan skal lære av hverandre og skape en bedre verden gjennom vennskap og samarbeid med andre jevnaldrende på tvers av landegrenser. I år er det 20-års jubileum for vennskapsskolearbeidet som ble startet i 1998 og drevet frem av skoleansatte, elevene og andre frivillige ildsjeler på tvers av landene. 

Girls High School No2 og Ganda Chashma i Badakhshan-provinsen i Afghanistan forteller at Krohnengens bidrag fra vennskapsskoleprosjektet har vært til god hjelp med å bedre skolegangen for jentene. For oss her i Norge er det helt selvsagt at skolen er utstyrt med skolebøker og annet materiale for å sikre at elevenes skolegang holder god kvalitet. Takket være hjelp fra dere, er også vennskapsskolene i Afghanistan på vei til å kunne nyte en tilsvarende kvalitetsutdanning.

Dette er bare noe av det vi har fått til:

-Elevene har nå en bedre utstyrt skole. Skolen har blitt utvidet med flere klasserom, deriblant et eget rom for naturfag og eksperimenter, samt et fungerende bibliotek hvor elevene kan låne bøker av egen interesse.

  • Med kursing i mellom annet datateknologi, språk og konfliktløsing gjennom samtale, har skolemiljøet blitt bedre.
  • Lærerne har blitt opplært innenfor flere felt, og kan bruke denne kunnskapen til å tilby bedre undervisning i flere fag.
  • Skolehverdagen er nå mer variert, elever oppfordres til å delta aktivt i læringen, og noen av elevene har fått selvtillit til å bli med i nasjonale elevkonkurranser.
  • Elevene ved skolen opplever nå at de er mer motivert for læring, og flere enn noen gang fullfører skolegangen sin.
  • Økt kapasitet har ført til at antallet på elever har økt, særlig på Ganda Chashma med 20% fra 556 i 2017 til 672 elever i 2018

Alt dette er takket være støtten skolene får fra Krohnengen skole i Norge.

 

 

Omran Mansoor
organisasjon@afghanistan.no
Vennskapsskole rapport 2018

Afghanistankomiteen
Adresse:
work Kolstadgata 1, 0652  OsloNorway

Donasjoner kan gis til kontonummer 7877. 06. 53737 • Sist oppdatert 24.04.19
Publiseringsløsning av Noop Design og illustrasjon av Ingrid Apollon Støttet av Norad