th-menu search

Hygiene og helseopplysning

For å øke bevisstheten rundt helse og hygiene, lærer NAC opp både lærere og kvinner som er respektert i samfunnet. I tillegg er skolen utstyrt med førstehjelp og hygieneartikler og skolebarn får behandling for å bli kvitt innvollsorm.Ofte er det barna som henter vann til hjemmet. Dette eksponerer dem for vannbårne sykdommer. Foto: NAC.

Hygienefremmende tiltak

For å øke bevisstheten rundt hygiene, lærer NAC opp hygienearbeidere som kan spre kunnskap om hygiene i sine lokalsamfunn. Opplæringsprogrammet dekker emner som personlig hygiene, vannbårne sykdommer, rent drikkevann, avfallshåndtering, vaksinering, kontroll på diaré, amming, barneernæring og familieplanlegging. Mange av hygienearbeiderne er lærere på de lokale skolene. Hygienearbeiderne besøker familiene minst 1-2 ganger i måneden for å støtte dem i å anvende sin nye kunnskap i daglig praksis. Bilder blir ofte brukt i kommunikasjonen siden et flertall av befolkningen på landsbygda er analfabeter.


Førstehjelp og kurer mot innvollsorm

NAC lærer opp førstehjelpsarbeidere og distribuerer førstehjelpsett til skoler. Opplæringen omfatter sortering av pasienter, identifisering av symptomer, behandling av dem som er lette å behandle og henvise andre til helsetjenester. Etter opplæringen bygde flere latriner, sendte sine barn og kvinner til helsetjenesten for å bli vaksinert, og ba om hjelp under svangerskapet. Lokalsamfunnene ble også i stand til å lage en gjenhydreringsblanding for pasienter med diaré.

NAC gir også medisin mot innvollsorm for skolebarn. Innvollsorm er et vanlig problem i fattige bygdeområder. Innvollsorm snylter på næringsstoffer i barnets fordøyelsessystem, og har dermed en betydelig negativ innvirkning på barnets utvikling. Dette kan gjøre det vanskelig å gå på skole eller få fullt utbytte av undervisningen. Legemidler mot innvollsorm er svært effektive, men gjeninfeksjon innen 6-12 måneder er vanlig. Derfor prøver NAC å tilby barn gjentatte behandlinger.

NACs arbeid med helseopplysning er en del av planen for helhetlig landsbygdutvikling.

Afghanistankomiteen
Adresse:
work Kolstadgata 1, 0652  OsloNorway

Donasjoner kan gis til kontonummer 7877. 06. 53737 • Sist oppdatert 20.10.19
Publiseringsløsning av Noop Design og illustrasjon av Ingrid Apollon Støttet av Norad