th-menu search
Bilde: Infrastruktur for helse

Infrastruktur for helse

Å forsyne samfunnet med trygt drikkevann forbedrer den generelle helsen til alle og gir barna mulighet til å gå på skolen. Lokalbefolkningen får kunnskap og verktøy til å vedlikeholde anleggene .Å bygge infrastruktur for rent drikkevann og gode sanitærforhold er en nøkkel til bedre helse. Fordelene med rent drikkevann er mange og varierte. I samfunn der det er installert pumper har den generelle helsen blitt bedre. I hvert samfunn får utvalgte representanter nødvendig opplæring og verktøy til å vedlikeholde infrastrukturen.


Trygt drikkevann

NAC har forsynt skoler i Ghazni og Badakhshan med trygt drikkevann  gjennom små vannlagre eller brønner utstyrt med håndpumper. Svært ofte får hundrevis av studenter, både jenter og gutter, fordeler av hver vanninstallasjon. Tilgang til rent drikkevann har redusert fravær på grunn av vannbårne sykdommer eller dehydrering både hos studenter og ansatte.

Kvinner og barn drar mest nytte av forbedrede vannkilder siden de vanligvis er ansvarlige for å hente vann til husholdningen på landsbygda i Afghanistan. Urene vannkilder gjør dem mer utsatt for utbrudd av vannbårne sykdommer idet de bærer vannet hjem og renser det. Ved å frigjøre dem fra det slitsomme strevet med å hente vann bidrar også til at flere barn, og jenter spesielt, kan isteden tilbringe sine dager på skolebenken. I tillegg kan folk bruke vann til frukttrær eller grønnsakshager.

Latrinebygging

NAC lærer lokalsamfunnet å bygge latriner, slik at de bedrer den sanitære situasjonen i landsbyene. I lokalsamfunn og skoler hvor fasilitetene mangler, bruker folk enten ubeskyttede latriner eller åpne områder for avføring og slik øker de risikoen for smittsomme sykdommer. Kvinner og jenter er spesielt takknemlige for privatlivet som latriner muliggjør.

NACs arbeid med infrastruktur for helse er en del av planen for helhetlig landsbygdutvikling.

Afghanistankomiteen
Adresse:
work Kolstadgata 1, 0652  OsloNorway

Donasjoner kan gis til kontonummer 7877. 06. 53737 • Sist oppdatert 20.10.19
Publiseringsløsning av Noop Design og illustrasjon av Ingrid Apollon Støttet av Norad