th-menu search

Et godt sted å lære

Hva skal til for å drive en god skole? Det betyr å ta seg av barn og voksne, bøker og bygg. En skole er både en solid og en myk ramme rundt barns utdanning.

Når det kommer til stykket, så er det de ansatte og foreldrene som skal drive skolen. Afghanistankomiteen hjelper dem å planlegge jobben og lære de ferdighetene de trenger. Afghanistankomiteens utdanningsarbeid tar utgangspunkt i at befolkningen skal kunne drive en skole uten utenlandsk støtte.

Nytt og forbedret skolebygg

Mange afghanske skoler gjennomfører undervisningen utendørs, i telt eller hus som ikke greier å holde vann og vind ute. Afghanistankomiteen har vært med på å bygge eller oppgradere skolebygg i mange landsbyer i Afghanistan. Mange flere skoler får en brønn med godt og trygt drikkevann for studenter og lærere.

Etter at bygget står ferdig, må skolemyndighetene og foreldrene stå for vedlikehold. De må derfor ha de riktige redskapene og kunnskapen. NAC inkluderer det lokale landsbyrådet og skolens samarbeidsutvalg i planleggingen og byggeprosessen, for at de skal kjenne sitt eget skolebygg fra innsiden og ut. 

Lokalbefolkningen driver skolen

I en god skole skal de ansatte være lydhøre for forslag fra foreldre, og foreldrene bør ta aktiv del i alt fra finansstyring til oppmøte på skolen. For at lokalbefolkningen skal kunne drive skolen på best mulig måte, får de grundig opplæring av Afghanistankomiteen. Skolens ansatte får også en profesjonell trening om skolens drift og om inklusiv og barnevennlig utdanning.

Afghanistankomiteens kursing resulterer i at lokalbefolkningen er mer positivt innstilt overfor skolen og tar et større ansvar for skolens drift.

Det skal være gøy på skolen!

Skoledagen blir mye mer gøy når barna har tilgang til lekeapparater i storefri! Selv om andre oppgaver ofte får høyere prioritet, har Afghanistankomiteen likevel rukket å bygge flere lekeområder rundt barne- og ungdomsskoler, spesielt i Ghazni. Tusenvis av barn får utløp for lek og moro på lekeapparatene, og den lekne stemningen gjør det enda mer tiltrekkende for barna å gå på skolen.

Afghanistankomiteen
Adresse:
work Kolstadgata 1, 0652  OsloNorway

Donasjoner kan gis til kontonummer 7877. 06. 53737 • Sist oppdatert 20.10.19
Publiseringsløsning av Noop Design og illustrasjon av Ingrid Apollon Støttet av Norad