th-menu search
Bilde: Vennskapsskoler

Vennskapsskoler

Gjennom vennskapsskoleprogrammet driver norske og afghanske skolebarn kulturell utveksling og læring.Aktivitetene er tilpasset barnas alder. Elevene utveksler brev, bilder, tegninger og kunsthåndverk og deler erfaringer og kunnskap om hverandres land og kultur. Dette resulterer i parallelle undervisningsprogram, for eksempel å sammenligne hvordan poteter dyrkes i de to land. Denne utvekslingen betyr mye for elevene i begge land.

NAC har også utviklet undervisningspakker for de norske skolene som kan leses og lastes ned fra vår nettside. Disse dekker temaer som afghansk historie, kultur, religion, og humanitære situasjon.

Per 2013, hadde NAC tre sett med vennskapsskoler. Vinderen skole i Oslo er venner med Gul Dara skole utenfor Kabul, Krohnengen skole i Bergen er venner med Girls nr. 2 skole i Faizabad, Badakhshan, og Sulitjelma skole i Nord-Norge er venner med Ganda Chasma ungdomsskole, også i Badakhshan.


Pengeinnsamling

De norske skolene skaffer også midler til å forbedre sine afghanske venners skoleanlegg og sponse andre utdanningsprosjekter i Afghanistan. Hver skole samler inn titusenvis av norske kroner hvert år, og pengene utgjør en stor forskjell i Afghanistan. Pengene samlet inn av skolene i Norge blir brukt til å gjøre nødvendige forbedringer i vennskapsskolene, men også for andre skoler som NACs utdanningsvirksomhet har som mål.

Afghanistankomiteen
Adresse:
work Kolstadgata 1, 0652  OsloNorway

Donasjoner kan gis til kontonummer 7877. 06. 53737 • Sist oppdatert 20.10.19
Publiseringsløsning av Noop Design og illustrasjon av Ingrid Apollon Støttet av Norad